En matbild från fredagens lunch

Som ni säkert redan vet så jobbar jag i restaurangbranschen, vanligtvis så är jag typ köks-/kassabiträde på Restaurang Örjan. Men ibland så behöver chefen tillika vår kock ledigt, så denna vecka har jag vevat i grytorna på jobbet. Är ju faktiskt utbildad kock, och har jobbat i branschen till och från sedan 1991. 2006 hoppade jag på min utbildning på Lernia så jag skulle få papper på att jag är utbildad kock. Under mitt pluggande så hade vi två praktikperioder. Min första på 8 veckor var jag på La Scarla som låg ovanpå gamla Jula. Min andra gjorde jag min praktik på just Restaurang Örjan som då drevs av Eurest. Fick lite extra jobb där och hade även en praktik där under tiden jag va arbetssökande.

2009 så tog mina dåvarande chefer Janne och Carina över driften av restaurangen och 2010 fick jag anställning där genom ett lönebidrag som löpte ut för ett år sedan. I februari valde Carina att avsluta sitt jobb hos oss och Janne tog över hela ägandet och så anställdes hans dotter Ida. Kan nämnas att Örjan är som mitt andra hem, både Janne och Carina vet vad jag kommer ifrån och vad jag gått igenom i livet och har inte ifrågasatt om jag gått undan en stund när saker gör sig påminda om mitt förflutna. Har man en dålig dag så har dom sett det och dom har inte ens ifrågasatt det. När man har den där dåliga dagen så är det skönt att få komma ut på mackrundan och träffa och tjabba lite med personerna på Dagliga verksamheten ute på ABB Control. Dom får en att tänka på annat och få en på glatt humör igen.

Totalt har jag vart 8 år på Örjan var av 5 år som fast anställd. Och ja visst, många gånger har man funderat på vad man håller på med, varför det blir som det blir. Varför man sätter sig själv i skiten på jobbet så man får slita hund för att komma i kapp. Men som jag tycker själv så presterar jag bäst under stress.

Idag va en sån dag, började med att försova mig så förlora 1 timmes förberedelse, så det vart att hoppa över frukosten för att hinna klart. Dagens lunch som skulle tillagas va Fläskfilégryta, Ugnsbakad kapkummel med spenat och fetaost samt pastagratäng. Allt gick smort fram till vid 12 så började grytan att tryta så jag fick med speed ställa mig och tillaga mer, vilket dessvärre tog lite tid. Men efter en kort stund fanns det ny gryta och dom som väntade på den fick den.

Hela denna veckan har vart kaos för min egen del med feber och hosta, men det lät sig inte stoppa mig.

Bjuder på en bild på den ugnsbakade kapkummeln, bilden är tagen med min mobil.

Ugnsbakad kapkummel med spenat och fetaost

Ugnsbakad kapkummel med spenat och fetaost

— Andréas "Bubben" Sandberg
Instagram

021media_logotype_2015Samtliga bilder i denna blogg tillhör familjen Sandberg och 021media.se / 021media.nu om inget annat anges. Vänliga hälsningar Andréas "Bubben" Sandberg - 16 oktober, 2015 021media.nu  

Du kanske också vill läsa


Postat av Andréas "Bubben" Sandberg @ 2015-10-16 19:12:45
En stad - Två Färger - En Stolthet,
Mesta Mästarna med 39 SM-Finaler och 22 SM-Guld
Västerås SK - Primores Victorum 100% Kärlek

021media_logotype_2015Samtliga bilder i denna blogg tillhör familjen Sandberg och 021media.se / 021media.nu om inget annat anges. Vänliga hälsningar Andréas "Bubben" Sandberg 021media_nu