Idag var jag och Monica på ett event som Puustelli Kök i Västerås anordnade.
Dom lyste upp höstmörkret med mästerkocken tillika Robinsonvinnaren Michael Björklund, han bjöd på en liten mumsbit bestående av rågkex med en egengjord örtig färskost, smörstekta kantareller, rökt salt och picklad finhackad gullök, toppat med krasse. Riktigt smarrigt var det.
Micke Björklund driver restaurang Smakbyn intill Kastelholms slott i Sund på Åland, franchisekedjan Pub Niska med verksamhet på Åland samt ett antal orter på det finska fastlandet samt är delägare i restaurang Hejm i Vasa.
Micke vann svenska Robinson 2020 där han stod i final mot Clara Henry och Priya Svang och vann 500 000 kr. (ca. 47 400 euro). Björklund har vunnit tävlingen Årets kock i både Finland (1997) och Sverige (2000) samt som representant för Finland nått femte plats i det inofficiella världsmästerkapet i matlagning Bocuse d’Or (1999).
Du kanske också vill läsa
Postat av Andréas "Bubben" Sandberg @ 2020-10-24 14:26:45
En stad - Två Färger - En Stolthet,
Mesta Mästarna med 39 SM-Finaler och 22 SM-Guld
Västerås SK - Primores Victorum 100% Kärlek
Samtliga bilder i denna blogg tillhör familjen Sandberg och 021media.se / 021media.nu om inget annat anges. Vänliga hälsningar Andréas "Bubben" Sandberg