Vår jul 2021

Då var det då dags för barnens högtid nummer ett, JULAFTON.
Julaftonen skulle firas hemma hon min mamma och bonuspappa på Gryta med mig, Monica, Eila och min yngsta son Elias, min lillasyster Tess, hennes man Matte och min systerson Theo.

Vid klockan 14 var det dags att avnjuta allehanda julmat och dryck, klockan 15 var det dags för Kalle Ankas Jul på SVT. Efter det vart det julklappsutdelning. Och eftersom Eila va minst så var det hon som fick flest klappar.

När klapparna var utdelade och öppnade så var det tid för lite fika efter maten, det bjöds på ris a´la malta och chokladpudding. Medans vi fikade fick vi alla ett varsitt kuvert med en Trisslott och en Sverigelott, jag vann ingen men Monica vann. Vi var hemma igen vi 20-tiden och sessan plumsade i säng och somnade på en gång, helt utmattad av dagens stora ståhej.

Juldagen började tidigt för vår del, larmet ringde 04 och vi var klara för avfärd mot södra Småland och Strömsnäsbruk ner till Monicas föräldrar Maja och Kjell. Resan på 48 mil tog dryga 7 timmar, då stannade vi några gånger efter vägen. Väl nere väntade Maja, Kjell, Monicas syster Anna och hennes två busfrön My och Simon på oss.

Väl nere i Strömsnäs så var det dags för julmat som dom lagat. Efter maten vart det julklappsutdelning, Eila fick en hel hope med klappar, och jag fick en Japansk kökskniv.

Igår så hjälpte jag min svärfar Kjell med att hämta hem en storsäck (1,5 kubik) med ved. När vi var och hämtade veden, som var hos en släkting till svärfar så fångade jag en riktigt fin vinterbild.

Vi skulle stanna nere i Strömsnäs tills idag 28 december, vi åkte vid 10-tiden och på vägen hem skulle vi stanna till i Tranås och lämna Eila till hennes pappa, där hon ska vara över nyår. Vi hämtar henne den 3 januari. Efter vi lämnat henne till sin pappa, stannade vi som vi brukar göra i Mjölby och åt på Eat, deras buffé är magisk, en blandning av Sushi, kinamat och husmanskost.

Väl hemma så däckade både jag och Monica på soffan efter en lång varm dusch och snart är det dags för att krypa ner i sängen och få vår skönhetssömn. Kan nämna att det gick åt drygt 10L spolarvätska på resan t&r, Skultuna – Strömsnäsbruk och Sven skötte sig exemplariskt hela resan, men han är riktigt skitig nu, så förmodligen blir det en tvätt av honom innan nyår.

Nästa högtid att fira är nyår, vilket vi ska fira med min bror Peter och hans sambo Lotta ute i Kättsta med god mat och dryck, innan vi far in till stan på partaj med några gemensamma vänner på Råby.

Vill rikta ett stort tack till våran fina granne Maria som sett om lägenheten och haft koll på våran primadonna Musse här hemma, tusen tusen tack bästa Maria.

Foto: Andréas Sandberg/Monica Kuusijärvi - 021media.nu

— Andréas "Bubben" Sandberg
Instagram

021media_logotype_2015Samtliga bilder i denna blogg tillhör familjen Sandberg och 021media.se / 021media.nu om inget annat anges. Vänliga hälsningar Andréas "Bubben" Sandberg - 29 december, 2021 021media.nu  

Du kanske också vill läsa


Postat av Andréas "Bubben" Sandberg @ 2021-12-29 00:14:15
En stad - Två Färger - En Stolthet,
Mesta Mästarna med 39 SM-Finaler och 22 SM-Guld
Västerås SK - Primores Victorum 100% Kärlek

021media_logotype_2015Samtliga bilder i denna blogg tillhör familjen Sandberg och 021media.se / 021media.nu om inget annat anges. Vänliga hälsningar Andréas "Bubben" Sandberg 021media_nu